Öncü Kadınlar Farkındalık Projesi (Mart 2021- Ocak 2022)
Türkiye’den ve dünyadan sanat, edebiyat, bilim, spor, matematik, mühendislik ve mimarlık gibi birçok alanda öncü olmuş kadınları bu proje ile halka duyurmayı ve kız çocuklarının meslek seçiminde geleneksel olmayan mesleklere yönlendirilmesi için farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda hazırlanan kısa bilgilendirme afişleri sosyal medya kanallarımız üzerinden dijital olarak yaygınlaştırılmaktadır.
Şiddetin İzleri Projesi - I
Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) hibe programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Şiddetin İzleri Projesi, 16 Ağustos 2021- 16 Ağustos 2022 tarihleri arasında 12 ay süreyle uygulanacaktır. Eşit Nesiller Derneği ve Ankara Barosu tarafından ortaklaşa yürütülen projenin genel amacı, Türkiye’de cinsiyet eşitliği ve katılımcı demokrasiye daha etkin bir şekilde ulaşmak için hak temelli toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesidir.
Şiddetin İzleri Projesi - II
Şiddetin İzleri II Projesi, Şiddetin İzleri I Projesi’nin Devamı Niteliğindedir
Şiddetin İzleri II Projesi, 2021-2022 yılları arasında uygulanan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Şiddetin İzleri I Projesi’nin kazanımlarını genişleterek sürdürülebilir hale getirmeyi hedeflemektedir. Şiddetin İzleri I, kadınlara yönelik şiddetle mücadelede 6284 sayılı Kanun’un etkin uygulanmasına yönelik izleme kapasitesini artırmak, paydaşların savunuculuk becerilerini geliştirmek ve hukuki destek mekanizmalarına ilişkin farkındalığı yaygınlaştırmak amacıyla 16 Ağustos 2021- 16 Ağustos 2022 tarihleri arasında 12 ay süreyle Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) hibe programı kapsamında hayata geçirilmiştir.
Bu proje, Ankara Barosu ve Gelincik Merkezinin veri izleme kapasitelerini geliştirmeyi ve şiddet mağdurlarına yönelik hukuki mekanizmaların daha etkin kullanılmasını sağlamayı amaçlamış ve başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Şiddetin İzleri II, bu temel üzerine inşa edilerek, şiddetle mücadelede daha geniş kapsamlı ve sürdürülebilir bir yaklaşım geliştirecektir.